LA REVOLUCIÓ DELS CLAVELLS I LES PAPERETES

En l’editorial, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català manifestava el seu suport a la celebració de la convocatòria. El poble català és l’únic subjecte polític, s’hi defensava, que pot dirimir quin ha de ser l’estatus jurídic òptim per Catalunya: comunitat autònoma espanyola o estat independent.

Els escorcolls de la Guàrdia Civil a la impremta Indugraf i el setmanari “El Vallenc” han dotat el referèndum de l’1 d’octubre d’un caràcter encara més transcendent. Aquest ja no és un debat sobre opcions polítiques, sinó entorn les llibertats civils. Volem un país, sigui quin sigui el seu reconeixement, que permeti aquestes pràctiques repressives? Estem disposats a viure en una societat on el dret de vot i la llibertat de premsa estiguin prohibits? Clarament no. Ens estimem més la revolució dels clavells i les paperetes.

El referèndum d’autodeterminació resoldrà els partidaris i els detractors de la independència; però per damunt de tot, contrastarà les persones que defensen el dret a vot enfront aquelles que el refusen. Si les urnes no s’omplen de paperetes, les actuacions de la Guàrdia Civil a Constantí i Valls hauran aconseguit el seu objectiu; omplint-les, els catalans demostrarem que la ciutadania no accepta aquestes pràctiques autoritàries. Una alta participació en el referèndum és la millor manera de garantir que l’autoritarisme no té cabuda al nostre país.

Contra les maniobres que volen inculcar temor entre la ciutadania i impedir-ne la lliure participació en processos democràtics, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català manifesta:

· La condemna als escorcolls, ordenat pel Jutjat de guàrdia de Tarragona a instàncies de la fiscalia, que la Guàrdia Civil ha fet a la impremta Indúgraf i el setmanari “el Vallenc”, que testimonien una vegada més la judicialització d’un procés ciutadà i democràtic.

· El suport i solidaritat amb Francesc Fàbregas, director d’ “El Vallenc”, injustament encausat per suposats delictes de desobediència, prevaricació i col·laboració en malversació de fons públics.

· El compromís amb la defensa de les llibertats democràtiques. La informació i el periodisme són un dret ciutadà fonamental per a l’exercici de la democràcia. La dignitat humana passa pel reconeixement del dret de tota persona a informar-se, opinar i expressar-se lliurement. Un dret que no pot ser restringit ni limitat i que també comporta la garantia que no serà inquietada per causa de les seves opinions, tal com estableix la Declaració Universal dels Drets Humans.

Així mateix, rebutgem les coaccions a empreses que hagin rebut encàrrecs de l'administració catalana relacionats amb la celebració del referèndum.

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació