RODA DE PREMSA CLOENDA DEL 25È ANIVERSARI DE L'ASSOCIACIÓ D'ESPECTADORS

Actors i col·laboradors de "Movem el Teatre" un cop finalitzada la roda de premsa (fotografia Toni Miralles)
Actors i col·laboradors de "Movem el Teatre" un cop finalitzada la roda de premsa (fotografia Toni Miralles)

L’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell de Ripollet sorgeix a partir de l’oportunitat de transformar un espai emblemàtic de Ripollet (antic mercat) i d’una idea principal: cercar i potenciar la participació activa del futur espectador en un projecte global que va més enllà de la simple gestió i programació, desenvolupant un projecte compartit i treballant amb i entre els associats, amics i simpatitzants.

I ho fa a partir del model associatiu que es basa en la participació activa i voluntària dels seus membres.

L’associació es crea i consolida en un context difícil i complex, en un marc sociològic molt alterat i condicionat per les onades migratòries dels anys cinquanta i seixanta així com de la darrera de la dècada dels noranta. Precisament són aquestes dificultats les que esperona als seus iniciadors a tirar endavant el projecte.

L’associació fa una tasca de dinamització cultural a Ripollet, a la recerca constant de maneres de participació ciutadana, la solidaritat entre tots els que fem possible la cultura popular, l’autogestió amb la implicació personal i col·lectiva.

L’associació ha consolidat una forma de gestió equilibrada i compartida a parts iguals entre els associats i les administracions local i nacional.

Aquests primers 25 anys els hem volgut celebrar a diferents nivells i amb diferents llenguatges. Celebracions que han estat gestionades per diferents equips de persones coordinades per la Junta de l’Associació.

- Proposant que l’any 2019 sigui declarat Any Escènica.

- Fent una programació excepcionalque ens ha obligat sovint a penjar el rètol d’entrades exhaurides. Incorporant nous formats de representació com és l’Espai Escenari, i fent una programació globalde tota la temporada, amb l’objectiu de visibilitzar el conjunt de la proposta d’espectacles i activitats complementàries.

- Amb una didàctica exposició itinerantper entitats i institucions de la població (Centre Cultural, Casal d’avis, Poliesportiu, Teatre Auditori, Escola de Formació de Persones Adultes, així com els IES Lluís Companys, Palau Ausit, Can Mas i Col·legi Sant Gabriel...)

- Implicant al col·lectiu escolar amb el programa FlypArtde la Diputació de Barcelona.

- Generant un procés de reflexió en diferents formats, que van des de la proposta pedagògica de l’exposició itinerant, a la publicacióperiòdica a mitjans locals d’articles de reflexióal voltant del fet associatiu i de la cultura popular fins a l’organització d’una Jornada de Debat al voltant de la gestió d’espais escènics, el foment de nous públics i la seva implicació i participació activa, amb l’objectiu de compartir experiències i bones pràctiques de gestió d’espais escènics (10 experiències d’arreu), identificar aspectes clau de cadascuna de les iniciatives presentades i plantejar propostes de futur. Les conclusions es poden consultar al web de l’associació.

- AmbMovem el teatre hem portat el teatre i dansa al carrer(plaça Emma Maleras, la Torre de l’Argentera, espai Sant Jaume recentment recuperat, Parc Dolores Ibarruri, Parc dels Alcaldes Republicans, Espai Mª Aurèlia Capmany. Hem escoltat música al Pati del Molí d’en Rata, al carrer Calvari 5 on vivien el Wenceslau Soler i la MªAntònia Recasens, a la terrassa del Centre, al Casal d’Avis), llocs on a prioriserien inversemblants (Mercat Municipal, establiments comercials, patis, autobús, ). Hi ho hem fet amb la participació activa i entusiasta d’actors, entitats, associats i amics (175 persones), que hem compartit vivències, records i situacions viscudes en aquets vint-i-cinc anys (57 persones que han aportat el seu testimoniatge i records), amb un total de 41 representacions de 21 espectacles diferents,amb la voluntat d’apropar i donar a conèixer l’associació al ciutadà de Ripollet.

- Desenvolupant una acció d’apropament i implicació del sector comercial i empresarial de Ripollet, augmentant el nombre d’establiments i empreses amigues (més de vuitanta) i generant una dinàmica d’oferta de descomptes en 43 establiments amics.

- Potenciant les activitats complementàriescom son les Nits de Música, el Cafè Literari...

- Potenciant una relació sinèrgica i transversalamb el teixit associatiu i comercial local, així com amb les dues publicacions periòdiques de la localitat.

- El divendres 14 de juny tindrà lloc l’acte de cloenda del 25è Aniversari, acte que estarà conduït per l’artista Pepa Plana, i en el qual es presentarà un resum de l’audiovisual de tot el que ha significat l’aniversari, així com tindran lloc diferents actuacions, acabant amb un sopar col·lectiu a l’exterior del Teatre Auditori (en aquest moment som dues-centes persones)

- De cara a la propera temporada s’està preparant la confecció de la memòria dels 25 anys de l’Associació, així com el vídeo del 25è Aniversari (un resum del qual es presentarà a la sessió de cloenda del dia 14 de juny), i que vol ser un testimoniatge del que ha representat el nostre 25è Aniversari.

Ripollet 29 de maig de 2019 

 

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació