There was a Fiesta!: Tot cantant cap Amèrica!

Us oferim un resum de la intervenció de la Marta López a l'espai Doménech Torras (vestíbul del Teatre Auditori) amb motiu de la representació de There was a Fiesta! el passat divendres dia 28 de febrer.

There was a Fiesta és una espectacle híbrid, és a dir un espectacle que fusiona diferents estils, en aquest cas, es un concert i una obra de teatre al mateix temps. Cinta Moreno i Toni Vallès ens expliquen la història amb text, però sobretot amb cançons, amb un gran repertori musical que va del jazz al swing, del mambo a la cobla i fins i tot algun “jingle” publicitari, molt ben acompanyats per tres magnífics músics que estan presents en tot moment.
La historia que s’explica a There was a Fiesta, es basa en un fet real. S’explica la història de dos personatges, en aquest cas dos cantants que viuen a Barcelona i actuen en diferents teatres barcelonis. Paquita Pichardo Limón cantaora de Huelva i Josep Marti Benet cantant melòdic de la pobla de Lillet, al Berguedà.
Durant l’obra ens van explicant totes les aventures, situacions polítiques i dificultats personals que han de patir per poder viure, o millor dit “sobreviure” davant la dura repressió que pateixen per la seva passió envers la música Jazz.
Ens centrem en els anys 40, en mig d’una dictadura Franquista que prohibeix la música jazz, tant als escenaris i sales com a la radio. Això provoca que milers d’artistes hagin de buscar alternatives per poder seguir gaudint de la música.
Paquita Pichardo Limón i Josep Martí Benet, es coneixen en un vaixell cap a Tànger, refugi de la bohèmia després de la Guerra Civil i sobretot de la prohibició de la música jazz. Els dos protagonistes reben diverses denúncies per activitats il·lícites i escàndol públic i son objecte de persecució policial, a més de la incomprensió dels seus conciutadans. Així doncs, decideixen seguir fugint i endinsar-se en un vaixell per arribar a New York.
La història en la que ens expliquen pren com a fil conductor les cançons que van oferir en l’únic concert que van poder fer al Carnegie Hall, Patty Lemon y Martin Benet (noms artístics que van haver d’adoptar quan van arribar a New York).

 

Fotografies fons documental de l'AETMVR.

 

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació