Wenceslau Soler ens ha deixat!

Ahir ens va deixar en Wenceslau Soler i Serra als 86 anys d’edat.

Wenceslau Soler era el president d’honor de l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell. Ell va ser l´impulsor de la transformació del Mercat Vell en teatre i l’ideòleg i fundador de l’entitat i el seu president entre 1993 i el 2004.

 

La seva implicació en l’Associació d’Espectadors va ser la culminació d’una vida completament activa en el món cívic i cultural català. Va ser un dels fundadors i ànima de l’Associació ENLLAÇ Promotora de Cultura Popular, entitat que es dedicava a la difusió i dinamització dels espectacles en català.

A Ripollet, hi va arribar als anys70. Des d’un pensament progressista, independentista i compromès, va impulsar diferents moviments ciutadans sempre amb l’objectiu d’eixamplar el coneixement, l’educació i la participació social.

La seva curiositat per aprendre el va portar a fer una estada a Finlàndia, país que admirava especialment pel seu alliberament nacional i pel seu sistema educatiu, i a escriure, conjuntament amb la seva companya dels darrers anys, la M. Antònia Recasens, el llibre Viatge a Finlàndia.

La seva mort és una gran pèrdua per Ripollet que visitava quan tenia ocasió, des que per raons personals va haver de traslladar la seva residència fora de la ciutat, i en la que deixà desenes d’amics.

L’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell rendirà homenatge a la seva figura en un acte de comiat a Ripollet quan les circumstàncies ho permetin.

Acompanyem la família en el dolor de la seva pèrdua.

 

Sempre darrere

els ocells invisibles

de l’esperança,

fins on ha anat aquesta

vegada, que no torna?

 

Partí, a penes

més dolçament -no ploris-

que no haurien

mai gosat retenir-lo

les teves mans lleugeres.

 

Carles Riba

 

Reproduïm el vídeo de l'homenatge que se li va fer el mes de juny de 2009 coincidint amb la celebració del 15è Aniversari de l'Associació

 

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació