8 vídeos breus del cicle d'audicions Història del cinema musical nord-americà

En Lluís López i col·laborador de l'Associació i realitzador juntament amb Joana Raja de la serie de programes Història del cinema musical nord-americà dins de les NITS DE MÚSICA, ha elaborat petits vídeos de les sessions que s'han realitzat amb la voluntat que ens puguin ajudar a passar millor el confinament.

1 vídeo (2a sessió, 29/11/13) Fragment del film "Whoopee!", de 1930, dirigida per Thormton Freeland i Busby Berkeley. Aquest film formava part de la 2a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà, dins de les Nits de Música.

- 2 vídeo (3a sessió, 14/02/14) Fragment de "Volando a Rio de Janeiro" (Flying down to Rio), dirigida per Thormton Freeland, 1933, va ser la pel·lícula que van fer molt populars a Fred Astaire i Ginger Rogers. Encara que en el fragment surt poc en Fred, el més espectacular són les "noies" amunt les avionetes. Aquest film formaba part de la 3a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà, dins de les Nits de Música.

- 3 vídeo (4a sessió, 14/03/14) Es tracta de " Broadway Melody of 1936", 1935, director Roy del Ruth i W.S.Van Dyke. És un número molt suggestiu, doncs junt amb la música i la cançó apareixen i desapareixen objectes com per efecte de màgia. Com curiositat canta Robert Taylor en la seva pròpia veu. Aquest film formava part de la 4a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà, dins de les Nits de Música.

- 4 vídeo (5a sessió, 28/03/14) És un número que va dedicar Fred Astaire a Bill Robinson dit "Bojangles", que va ser un ballarí de claqué molt famós, i al que Fred el tenia com un dels millors ballarins de claqué de tots els temps. La pel·lícula és "Swing Time" (En ales de la dansa) de 1936, dirigida per George Stevens, i coreografiada per Hermes Pan i Fred Astaire. És un número molt original, pel joc que fa Fred Astaire amb el ball i les ombres. Aquest film formava part de la 5a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà, dins de les Nits de Música.

-5 vídeo (6a sessió, 13/06/14) Pertany a "Alexander's Ragtime Band", de 1938, dirigida per Henry King, i fem un homenatge a la gran cantant Ethel Merman, amb tres cançons d'Irving Berlin, amb una primera coreografia molt original. Aquest film formava part de la 6a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà, dins de les Nits de Música.

- 6 vídeo (7a sessió, 17/10/14) Pertany al film "That night in Rio" de 1941 dirigida per Irving Cummings. i recordem a la gran Carmen Miranda, acompanyada de Don Ameche amb la cançó "Chica chica boom chic". Aquest film formava part de la 7a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà, dins de les Nits de Música.

- 7 vídeo (8a sessió, 14/11/14) Fem un homenatge a Eleanor Powell, una de les millors ballarines, amb un número de la pel·lícula "Lady be Good", de 1941, dirigida per Norman Z. McLeod i amb Busby Berkeley, de nou, amb les seves espectaculars coreografies. El número és "Fascinating Rhythm", música i lletra de George i Ira Gershwin. Aquest film formaba part de la 8a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà, dins de les Nits de Música.

- 8 vídeo (9a sessió, 28/11/14) És una cançó de la pel·lícula "For me and my gal", de 1942 dirigida per Busby Berkeley. En aquest fragment fan acte de presència una de les parelles amb més "feeling" de tots els musicals, Judy Garland i Gene Kelly, o Gene Kelly i Judy Garland, a qui més estimeu? Interpreten, canten i ballen la cançó que dona títol a la pel·lícula . Aquest film formava part de la 9a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà, dins de les Nits de Música.

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació