7 nous vídeos breus del cicle d'audicions Història del cinema musical nord-americà

En Lluís López i col·laborador de l'Associació i realitzador juntament amb Joana Raja de la serie de programes Història del cinema musical nord-americà dins de les NITS DE MÚSICA, ha elaborat petits vídeos de les sessions que s'han realitzat amb la voluntat que ens puguin ajudar a passar millor el confinament.

- 9 vídeo (10a sessió, 13/02/15) És una cançó de la pel·lícula "Du Barry was a lady" (La Du Barry era una dama). La va dirigir, l'any 1943, Roy del Ruth. Interpretada per Lucille Ball, Red Skelton, Gene Kelly, Virgina O'Brien, Zero Mostel i Rags Ragland i l'Orquestra de Tommy Dorsey. Amb coreografia de Charles Walters. Aquest film formava part de la 10a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà, dins de les Nits de Música.

 

- 10 vídeo (11a sessió, 13/03/15) Una bona ocasió per veure a la gran Bette Davis en una faceta poc coneguda, i de la que se'n surt prou bé. La lletra de la cançó éstà feta per que la cantés una dona com ella.Aquest film formava part de la 11a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà, dins de les Nits de Música.

 

- 11 vídeo (12a sessió, 27/03/15) Un número musical d'avui està escollit per que el vegin també els nens. Pertany a la pel·lícula "Anchors Aweigh" , en Espanya (Levando anclas), dirigida en 1945 per George Sidney, Joseph Barbera i William Hanna. Amb Gene Kelly, Frank Sinatra, Kathryn Grayson i José Iturbi. Va ser en el moment de l’estrena un número musical molt espectacular, la combinació tan perfecta de imatge real i animació va sorprendre molt. Hem de pensar que és del 1945, que faltava molt per l'era digital. L'animació la van fer Joseph Barbera i William Hanna, el ball i la cançó les interpreten Gene Kelly i el ratoli Jerry (amb veu de Sara Berner). La coreografia dels números musicals va està feta per Stanley Donen i Gene Kelly.

Aquest film formava part de la 12a sessió (15/03/2015) de la Història del cinema musical Nord- Americà, dins de les Nits de Música.

 

- 12 vídeo (13a sessió, 17/04/15) "Ziegfeld Follies" de l’any 1945, és una pel·lícula musical en homenatge a l'empresari d'espectacles musicals Florentz Ziegfeld Jr. Està dirigida per capítols per set directors, tots especialistes en cinema musical.

En Vincente Minnelli va dirigir la major part de la pel·lícula, i també el número d'avui. Aquest film formava part de la 13a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà (17/04/2015), dins de les Nits de Música. Aquest fragment "The Babbitt and the Bromide", amb música i lletra de George i Ira Gershwin, ja forma part dels números més celebrats dels musicals. Veure ballar junts a Fred Astaire i Gene Kelly,és inoblidable.

 

- 13 vídeo (14a sessió, 12/06/15) Un número per a gaudir amb els nens de totes les edats. Es tracta de la pel·lícula "Living in a big way" ,mai estrenada als cinemes, només la van passar per televisió ja fa força temps, i amb el títol de "Vivir a lo grande". La va dirigir Gregory La Cava el 1947. Aquest film formava part de la 14a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà (12/06/2015), dins de les Nits de Música.

 

- 14 vídeo (15a sessió, 26/06/15) Musical dedicat a Ginger i Fred, a la seva última actuació, com parella, en la pel·lícula "The Barklays of Broadway", que aquí és va titular "Volverás a mí".

La va dirigir Charles Walters, el 1949, amb música i cançons de George, Ira Gershwin i Harry Warren. De la coreografia es van encarregar Robert Alton i Hermes Pan.

Van actuar desprès de deu anys sense fer-ho junts, i en la que van interpretar el "biopic" d'una altra parella d'espectacles musicals: The Barkleys (Josh & Dinah Barkley). També va ser la única vegada que sortien en color, totes les pel·lícules que els van fer cèlebres van ser en blanc i negre.Aquest film formava part de la 15a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà (26/06/2015), dins de les Nits de Música.

 

- 15 vídeo (16a sessió, 09/10/15) Dos números molt diferents. Tots dos de 1950. El 1er pertany a la pel·lícula "Tea for two", (Té para dos), dirigida per David Butler. El tema "No,no Ninette", està interpretat per Doris Day, Genen Nelson i cors, música de Vincent Youmans i lletra de Otto A. Harbach, i forma part del espectacle de teatre musical de mateix títol.

El 2ón és un clàssic del cinema musical és de "Summer stock" (Repertorio de verano),

director i coreògraf Charles Walters. El tema "Get Happy" interpretat per Judy Garland i cor, música de Harold Arlen, i lletra de Ted Koehler, va ser un hit en la carrera de Judy Garland. Aquest film formava part de la 16a sessió de la Història del cinema musical Nord- Americà (09/10/2015), dins de les Nits de Música.

 

 

 

 


 

 

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació