7 nous vídeos breus del cicle d'audicions Història del cinema musical nord-americà (2013 / 2015)

En Lluís López i col·laborador de l'Associació i realitzador juntament amb Joana Raja de la serie de programes Història del cinema musical nord-americà dins de les NITS DE MÚSICA, ha elaborat petits vídeos de les sessions que s'han realitzat amb la voluntat que ens puguin ajudar a passar millor el confinament.

16 vídeo (1a sessió 15.11.13, 17a sessió 30.10.15)
Dues seqüències, del començament de dues pel·lícules musicals, que vam passar 1a i 17a sessions de les Nits de Música.
Les dues pel·lícules es titulen "Showboat" La versió muda,(musicada per l'ocasió) dirigida per Harry A. Pollard i Arch Heath és de 1929.
Hem escollit la tercera versió, que es va titular "Magnolia" la va dirigir George Sidney en 1951, rodada a tot color, amb música i cançons de Jerome Kern i Oscar Hammerstein II. La segona versió del 1936, va ser dirigida per James Whale, amb Irene Dunne i Allan Jones. També va tenir molt d’èxit.

17 vídeo (18a sessió 27/11/15). Us proposem tres fragments de tres musicals, de la sessió que vam fer el 27 de novembre de 2015.

El primer és de "Two tickets to Broadway" (Luces de Broadway) dirigida per Jerome James V. Kern, amb els balls creats i dirigits per Busby Berkeley.

El segon és de "The merry widow" (La viuda alegre) de 1952, una versió d'aquest clàssic del gran Ernst Lubitsch, que a pesar dels anys que els distancien no aconsegueix superar-la. Però, així i tot, hem posat el fragment del ball del Can-Can que val la pena d'admirar sobretot per poder veure una vegada més a la gran Gwen Verdon.

El tercer pertany a "The belle of New York" (La bella de New York), dirigida per Charles Walters el 1952. El número "I Wanna Be a Dancin' Man", de Fred Astaire, amb música de Harry Warren i lletra de Johnny Mercer, i coreografia de Robert Alton, apareix en totes les antologies del musical.

 

18 vídeo (19a sessió 18/12/15). Presentem dos números musicals pertanyent a la pel·lícula "Los 5000 dedos del Dr. T" El primer és d'una imaginació desbordant i tots dos, amb gran sentit humoristic. Va ser realitzada l'any 1953 per Roy Rowland, i coreografia de Eugene Loring. Música de Friedrich Hollaender, Lletres de Dr.Seuss.

 

19 vídeo (20a sessió 05/02/16). Un clàssic entre els clàssics, de nou amb Fred Astaire i amb Cyd Charisse, junts van crear uns dels moments més encisadors de la història del musical.

La seqüència és de la pel·lícula "The band wagon" aquí "Melodías de Broadway 1955",

Dirigida per Vincente Minnelli el 1953, Guió de Betty Comden i Adolph Green,

Música i lletres de Arthur Schwartz i Howard Dietz, Coreografia de Michael Kidd

Productor Arthur Freed. Junt a "Singin' in the rain" (Cantant sota la pluja), són considerats dels més reeixits de la història dels musicals.

 

20 vídeo (21a sessió, 04/03/16). Dos números d'avui són de "Kiss me Kate" (Bésame, Kate) inspirada en "La feréstega domada" de William Shakespeare.

Veurem en tota la seva esplendor, tres parelles de ballarins formidables: Ann Miller&Tommy Rall, Jeanne Coyne&Bobby Van i Carol Haney&Bob Fosse. La pel·lícula la va dirigir George Sidney en 1953, Música i lletres de Cole Porter, Coreografies de Hermes Pan i Bob Fosse. Dos dels números més brillants en la Història del cinema musical.

 

21 vídeo (Sessió 22, 08/04/16). Dos moments de la millor versió de "A star is born" (Ha nacido una estrella), dirigida per George Cukor, l'any 1954, amb música de Harold Arlen i lletres de Ira Gershwin.

Protagonitzades per la sempre meravellosa Judy Garland , potser, en la seva millor interpretació.

Com podreu veure, pel format, hem entrat en l'època del CinemaScope, que en lloc d'augmentar l'imatge, la redueix, en els ordinadors o els mòbils, al no poder passar-se en les pantalles del cinema, com havia estat pensat.

 

22 vídeo (sessió 23, 13/05/16)

"Heat Wave", de la pel·lícula "There´s No Business Like Show Business", aquí titulada "Luces de candilejas", dirigida per Walter Lang el 1954, amb Ethel Merman, Dan Dailey, Donald O´Connor, Mitzi Gaynor i Marilyn Monroe. Coreografia de Robert Alton.

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació