7 nous vídeos breus del cicle d'audicions Història del cinema musical nord-americà (2016 / 2017)

En Lluís López i col·laborador de l'Associació i realitzador juntament amb Joana Raja de la serie de programes Història del cinema musical nord-americà dins de les NITS DE MÚSICA, ha elaborat petits vídeos de les sessions que s'han realitzat amb la voluntat que ens puguin ajudar a passar millor el confinament.

23 vídeo (sessió 24, 01/07/16)

Un altra cim en la història del cinema musical nord-americà, un dels últims exemples del vell estil, on els arguments eren una petita excusa per donar peu a espectaculars cançons i números musicals.

Ens referim a "It's Always Fair Weather" (Sempre fa bon temps), dirigida per Stanley Donen i Gene Kelly en l'anyl 1955. Amb un repartiment que mai més és podria donar, Cyd Charisse, Dolores Gray, Gene Kelly, Dan Dailey, i Michael Kidd.

 

24 vídeo (sessió 25, 14/10/16)

Fragments de la pel·lícula "Oklahoma!", adaptació del musical teatral de 1943 de Richard Rodgers i Oscar Hammestein II , la va dirigir Fred Zinnemann l'any 1955. Amb el sistema de projecció Todd-AO. La coreografia la va dissenyar tan per l'estrena teatral com per la pel·lícula, la gran Agnes de Mille.

 

25 vídeo (sessió 11/11/16)

Fragment del musical és un dels tres capítols, titulats "Circus", "Ring around the Rosy i "Sinbad the sailor",que formen part de la pel.licula "Invitation to the dance", "Invitació a la dança", dirigida per Gene Kelly i Joseph Barbera amb William Hanna, l'any 1956.

El triat és "Circus", amb música de Jacques Ibert, i ballen Gene Kelly, Igor Youskevitch i Claire Sombert.

 

26 vídeo (sessió 27, 09/12/16)

Jerry Lewis, que encara que la seva popularitat es degui al cinema còmic, sempre inclou seqüències de musical.

Aquí amb un petit tast de "Hollywood or bust", titulada a casa nostra "Loco por Anita".

Dirigida per el mestre Frank Tashlin en 1956, amb Dean Martin de parella de Jerry, i com invitada i protagonista de la trama la també gran, Anita Ekberg.

Aquesta pel·lícula va ser la primera col·laboració de Frank Tashlin amb Jerry Lewis , que van congeniar de seguida i van fer junts, sis films més.

 

27 vídeo (sessió 28, 17/01/17)

"The opposite sex", mai es va estrenar als cinemes, només s'ha vist per TV. Està dirigida per David Miller el 1956, i interpretada per June Allyson, Joan Collins, Dolores Gray, Ann Sheridan, Ann Miller, Leslie Nielsen, Dick Shawn i Jim Backus.

Música de Nicholas Brodszky, i lletres de Sammy Cahn.

 

28 vídeo (sessió 29, 12/02/17)

"The pajama Game", "El joc del pijama", pel·lícula que tampoc la van projectar als cinemas d'aquí.

Produïda i dirigida per George Abbott i Stanley Donen, a l'any 1957, amb lletres i músiques de Richard Adler i Jerry Ross, Coreografia de Bob Fosse.

Intèrprets: Doris Day, John Raitt, Carol Haney, Eddie Foy Jr., Reta Shaw,i Barbara Nichols.

 

29 vídeo (sessió 30, 18/04/17)

Aquest número musical va ser l'únic que sortia en aquesta coneguda pel·lícula de gènere negre, hem volgut mostrar la versatilitat de Cyd Charisse en el seu estil de ball. La pel·lícula la va dirigir Nicholas Ray en 1958, amb el títol de "Party Girl", aquí "Chicago, año 30" amb Robert Taylor, Cyd Charisse, Lee J. Cobb, John Ireland, Kent Smith i Claire Kelly. 

 

 

 

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació