7 nous vídeos breus del cicle d'audicions Història del cinema musical nord-americà 2017-2018)

En Lluís López i col·laborador de l'Associació i realitzador juntament amb Joana Raja de la serie de programes Història del cinema musical nord-americà dins de les NITS DE MÚSICA, ha elaborat petits vídeos de les sessions que s'han realitzat amb la voluntat que ens puguin ajudar a passar millor el confinament.

30 vídeo (sessió 31, 16/05/17)

Cinderfella (El Ceniciento),una altra mostra de la combinació de musical i comicitat, amb Jerry Lewis, aquí acompanyat amb l'Orquesta de Count Basie. La va dirigir Frank Tashlin en 1960, era la quarta vegada que treballaven junts.

Amb Jerry Lewis també participaven Anna Maria Alberghetti, en el paper de la Princesa, Ed Wynn, com el "fairy godfather" (fada padrí), Judith Anderson com la madastra, i Henry Silva i Robert Hutton com els germanastres.

31 vídeo (sessió 32, 13/06/17)

El número musical que hem triat pertany a "Let's make love", aquí titulada "El multimillonario", dirigida per George Cukor en 1960. Interpretada per Marilyn Monroe, Yves Montand, Tony Randall, Frankie Vaughan i Wilfrid Hyde-White. La cançó "My Heart Belongs to Daddy", música i lletra de Cole Porter, i coreografia de Jack Cole.
 

32 vídeo (sessió 33, 27/06/17)

"West side story" sens dubte, un dels cims en la història del cinema musical. Rodada en 1961 per Jerome Robbins i Robert Wise, amb música de Leonard Bernstein i lletres de Stephen Sondheim, coreografies de Jerome Robbins, i títols de crèdits de Saul Bass.

La obra teatral va ser estrenada a Washington en 1957 , inspirada lliurament en "Romeo i Julieta" de William Shakespeare. Interpretada per Rita Moreno, George Chakiris, Russ Tamblyn, Natalie Wood, Richard Beymer, Simon Oakland, Ned Glass,...

 

33 vídeo (sessió 34, 22/09/17)

Un número diferent de musical amb titelles, especial per veure'l amb nens. És de "The wonderful world of the brothers Grimm", "El maravellós món dels germans Grimm", dirigida per Henry Levin i George Pal, rodada en CINERAMA, i basada en la vida i els contes dels germans Wilhelm i Jacob Grimm. Lletres i músiques de Bob Merrill. Interpretada per Laurence Harvey, Karlheinz Böhm, Claire Bloom, Walter Slezak, Barbara Eden, Oskar Homolka i Yvette Mimieux.

 

34 vídeo (sessió 35, 13/10/17)

Un altre dels musicals inoblidables, "The music man", aquí anomenat "Vivir de ilusión", dirigida per Morton DaCosta en 1962, i interpretada per el magnífic Robert Preston i amb Shirley Jones, Buddy Hackett, Hermione Gingold i Paul Ford. Adaptació cinematogràfica del musical teatral estrenat a Broadway en 1957.

 

35 vídeo (sessió 36, 10/11/17)

Un altre dels títols de màxim esplendor dins del gènere dels musicals, "My fair lady", dirigida per George Cukor en 1964 i interpretada per Audrey Hepburn, Rex Harrison, Stanley Holloway, Wilfrid Hyde-White, Gladys Cooper, Jeremy Brett, Theodore Bikel... Disenyador, Cecil Beaton, Coreografia, Hermes Pan, Música, Frederick Loewe,

Lletres de les cançons i guió, Alan Jay Lerner. Basat en l'obra Pygmalió de Georges Bernard Shaw escrita en 1912.

La versió musical teatral va ser estrenada en 1956, i va ser el musical de més èxit fins el moment.

 

36 vídeo (sessió 37, 09/02/18)

Avui amb", "Golfus de Roma" o " A funny thing happened on the way to the Forum", amb la cançó "Lovely" escrita per Stephen Sondheim i interpretada per Zero Mostel i Jack Gilford, va ser dirigida per Richard Lester en 1966, música i lletra de Stephen Sondheim, i en el repartiment, BusterKeaton, Zero Mostel, Jack Gilford, Phil Silvers. Michael Crawford...

 

 

 

 

 

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació