7 nous vídeos breus del cicle d'audicions Història del cinema musical nord-americà 2018)

En Lluís López i col·laborador de l'Associació i realitzador juntament amb Joana Raja de la serie de programes Història del cinema musical nord-americà dins de les NITS DE MÚSICA, ha elaborat petits vídeos de les sessions que s'han realitzat amb la voluntat que ens puguin ajudar a passar millor el confinament.

37 vídeo (sessió 38, 27/04/18)

Un altre dels musicals inoblidables, "Camelot", sap greu només tenir que posar un tast d'aquests musicals que són plens de moment màgics.

Hem escollit l'escena de la boda amb el tema de "Camelot" i com estem en maig hem aprofitat l'avinentesa i hem posat "The Lusty Month Of May", encara que amb el confinament potser no hi diu.

"Camelot" la va dirigir Joshua Logan, el guió i les lletres de les cançons són de Alan Jay Lerner, i la música de Frederick Loewe, l'obra teatral va ser estrenada a Broadway en 1960, i la van protagonitzar inicialment Robert Goulet, Julie Andrews i Richard Burton.

 

38 vídeo (sessió 39,27/04/18)

El musical d'avui es va mostrar en la sessió 39a de les "Nits de Música", i encara que és un musical del Regne Unit, el vam incloure en l'Història dels musical Nord-Americà. És tracta de "Oliver", inspirada en la famosa novel·la de Charles Dickens, "Olivet Twist". L'obra musical la van estrenar en el teatre al West End de Londres en 1960, i en el 1962 a Broadway. La música i les lletres són de Lionel Bart, la van interpretar Mark Lester, Ron Moody, Oliver Reed, Shani Wallis, Jack Wild, Hugh Griffith..., la va dirigir Carol Reed en 1968.

 

39 vídeo (sessió 40, 08/06/18)

Dos petits fragments de dos dels musicals d'aquesta sessió, la 40a que incloïen, entre d'altres, "Finian's rainbow" (La vall de l'arc de Sant Martí), dirigida per Francis Ford Coppola en 1968, i que va tenir com a protagonista Fred Astaire amb 69 anys.

L'altra mostra d'avui és per "Paint Your Wagon" (La llegenda de la ciutat sense nom) de 1969, dirigida per Joshua Logan, amb guió de Alan Jay Lerner & Paddy Chayefsky, música de Frederick Loewe i fotografia de William A. Fraker. Escullo aquesta per fer un record a Lee Marvin.

 

40 vídeo (sessió 41, 21/09/18)

Musical del Regne Unit,"Oh! What a lovely war", (Oh,quina guerra tan bonica!) aquest ben original. Una crònica de la 1a guerra mundial, la del 1914-1918, antibel·licista i carregada d'humor irònic i sarcàstic. Amb un repartiment espectacular, John Gielgud, Jack Hawkins, John Mills, Corin Redgrave, Vanessa Redgrave, Laurence Olivier, Maggie Smith, Susannah York, Ralph Richardson, Kenneth More, Dirk Bogarde. Rodada en 1969 per Richard Attenborough. La première teatral va ser a Londres al 1963.

 

41 vídeo (sessió 42, 02/11/18)

Avui amb "Scrooge", musical d'origen britànic, aquí titula (Moltes gràcies, Mr. Scrooge), dirigida per Ronald Neame en 1970. Basada en "A Christmas Carol" de Charles Dickens. Guió, música i cançons de Leslie Bricusse. Amb un repartiment de grans intèrprets encapçalat per el gran Albert Finney en el paper de Ebenezer Scrooge, i també amb Alec Guinness, Edith Evans, Kenneth More, Gordon Jackson, Michael Medwin, Kay Walsh,... Com curiositat, aquest és dels musicals que primer es va produir pel cinema i més tard, pel teatre, a la inversa de com s'acostumen a fer la major part del musicals per cinema, aquest el van estrenar el 9 de novembre de 1992 al Alexandra Theatre de Birmingham, com espectacle de cara a les festes Nadalenques.

 

42 vídeo (sessió 44, 05/02/19)

Un dels musicals de més èxit en la carrera de Bob Fosse, el gran ballarí i coreograf nord-americà que el va dirigir per al cinema en 1972, "Cabaret", amb Liza Minnelli amb el paper principal i amb Joel Grey com mestre de cerimònies del cabaret.

Música i cançons de John Kander i Fred Ebb. El musical teatral és va estrenar a Broadway, el 20 de novembre de 1966, i des de llavors no deixa de representar-se amb èxit.

 

43 vídeo (sessió 43, 07/12/18)

Una petita mostra de tres pel·lícules que formaven part d'aquesta sessió.

En primer lloc una cançó molt emblemàtica de Billie Holiday, "Strange fruit" del biopic "Lady sing the blues" (El ocaso de una estrella), dirigida per Sidney J. Furie el 1972, amb Diana Ross, Billy Dee, Richard Pryor,...

La segona mostra és de "Man of the Mancha" (El hombre de la Mancha) també de 1972, dirigida per Arthur Hiller i interpretada per Peter O'Toole, James Coco, Sophia Loren, Harry Andrews,...

I la tercera és un fragment de "Snoopy, come home" (Snoopy, torna a casa), dirigida per Bill Melendez en 1972, amb una història creada i dibuixos de Charles M. Schulz.

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació