Venim de lluny. Veus de la cultura popular

Venim de lluny. Veus de la cultura popular és un projecte impulsat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural que recull 24 entrevistes a personalitats de diferents àmbits de la cultura popular del país.

Aquestes entrevistes s’han enregistrat, als domicilis dels entrevistats o a les seus de les seves entitats, entre 2015-2019. El projecte segueix obert a noves entrevistes que es realitzaran en els propers mesos.

L’objectiu de les entrevistes i del projecte ha estat recollir la història del món de la festa i la cultura popular en els darrers anys del franquisme, en els anys de la transició i els immediatament posteriors, explicada pels propis protagonistes.

Hem parlat amb persones significatives del món de la cultura popular catalana per conèixer com van intervenir en tot aquell moviment, quines influències van rebre, quines coses es van fer bé o malament i quins projectes i quines experiències i realitzacions van protagonitzar directament o indirectament. Els testimonis recollits deixen constància que el camí recorregut ha estat llarg i ple d’entrebancs. El franquisme no va aconseguir anul·lar una cultura popular molt arrelada que als anys vuitanta, amb l’arribada de la democràcia, va esclatar amb força.

El projecte és possible gràcies a la generositat de tots els entrevistats, a l’equip de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, i a les persones que de diverses maneres ens heu ajudat proposant persones a entrevistar, facilitant dades de contacte o orientant en com calia plantejar les entrevistes. Un agraïment molt especial al conseller Lluís Puig, director general de cultura popular quan es va gestar el projecte.

Les entrevistes s'aniran publicant periòdicament, en aquesta pàgina i al cananl de Youtube del Departament de Cultura, una a una a començament de mes.

 

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació