Teló de fons 221: Als infants no se'ls toca!

Avui tornem a tractar un tema molt dur, els abusos sexuals a infants. Ho fem amb dos muntatges teatrals: 'Serà el nostre secret' i 'La Màgia lenta', així com amb una entrevista a una víctima d'abusos a l'Aula de Teatre de Lleida, fet que va ser portada dels diaris aquest mateix any. 'Serà el nostre secret', dirigida per Daniela Freixas, és un muntatge que vol evidenciar que només quan es pot explicar el que s’ha viscut, es pot començar a comprendre. Realitzat amb tècnica verbatim, posa en evidència l'abús de poder cap als infants i la covardia dels encobridors. La sala Dau al Sec presenta 'La Màgia lenta', un text interpretat per Marc Garcia Coté que explica la història esgarrifosa basada en la realitat d'un nen que es veu indefens davant el seu abusador. Per acabar, parlem d'un cas real que va succeir a l'aula de teatre de Lleida, on dos formadors van abusar de les alumnes adolescents reiteradament durant 20 anys. Ens ho explica una de les supervivents.

221. Als infants no se'ls toca!

 

TELÓ DE FONSés un programa dedicat a les arts escèniques. Això comprén dansa, teatre, música i circ i alhora tot allò que se surt de les classificacions més tradicionals, entenent l'art com a multidisciplinar i no encasellat en una disciplina concreta. Neix amb la vocació de ser un espai de reflexió sobre el món cultural i més concretament l'escènic, donant veu a tots aquells professionals que estan treballant per a exhibir les seves creacions a Catalunya. Donar veu a companyies consolidades o emergents, als circuits principals de Barcelona o arreu del territori català és un dels objectius principals de Teló de Fons. També posa especial atenció en els principals festivals que se celebren a diferents localitats catalanes, com Fira Tàrrega, Temporada Alta de Girona, Sismògraf, Trapezi, TNT de Terrassa o la Mostra d'Igualada. L'estructura del programa gira entorn d'un eix temàtic concret, al voltant del quals els diferents protagonistes reflexionen i, indirectament, ens mostren l'actualitat dels muntatges que estan representant.

Productora: La Xarxa i Canal Terrassa Vallès

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació