Teló de fons 226

226. Arts escèniques per a tothom

Sinopsi.

Avui volem reivindicar la necessitat que tothom pugui accedir a les arts escèniques, ja sigui com a espectador ja sigui com a artista, i trencar d'una vegada amb les barreres mentals que tenim davant de persones amb capacitats diverses. Anem fins al Liceu, on a banda de fer òperes amb audioguies, recentment s'ha iniciat l'activitat 'Toca Liceu' on persones amb problemes de visió poden tocar perruques o vestuari dels espectacles als que a continuació assistiran. Anem al festival Simbiòtic, enguany celebrat a Terrassa, un certàmen inclusiu i adaptat per a tothom. S'hi ha pogut veure 'Órdago a lo grande', una creació de Vero Cendoya i Arantza López. També coneixerem la darrera creació de Diversitat Teatral, companyia que integra des de fa anys intèrprets amb discapacitat. Per últim, l'escriptora i ballarina Cristina Morales ens explica la seva visió particular sobre la capacitat i  la discapacitat.

 

TELÓ DE FONS és un programa dedicat a les arts escèniques. Això comprén dansa, teatre, música i circ i alhora tot allò que se surt de les classificacions més tradicionals, entenent l'art com a multidisciplinar i no encasellat en una disciplina concreta. Neix amb la vocació de ser un espai de reflexió sobre el món cultural i més concretament l'escènic, donant veu a tots aquells professionals que estan treballant per a exhibir les seves creacions a Catalunya. Donar veu a companyies consolidades o emergents, als circuits principals de Barcelona o arreu del territori català és un dels objectius principals de Teló de Fons. També posa especial atenció en els principals festivals que se celebren a diferents localitats catalanes, com Fira Tàrrega, Temporada Alta de Girona, Sismògraf, Trapezi, TNT de Terrassa o la Mostra d'Igualada. L'estructura del programa gira entorn d'un eix temàtic concret, al voltant del quals els diferents protagonistes reflexionen i, indirectament, ens mostren l'actualitat dels muntatges que estan representant.

Productora: La Xarxa i Canal Terrassa Vallès

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació