Teló de fons 231

231. Creativitat

Sinopsi

Aquesta setmana parlem de creativitat. Quines són les condicions idònees per crear? Per què no està pagat ni es contempla el temps que creadors i creadores dediquen a pensar, a generar continguts ? En parlem amb diversos professionals: Aleix Fauró, Lali Álvarez, Pau Portabella, Mònica Almirall, Lluís Petit i Carla Rovira. També coneixerem el projecte Teatres de Proximitat, integrat per les sales de petit format de Barcelona La Gleva, La Badabadoc, Antic Teatre, Versus Glòries, teatre Akadèmia, teatre Tantarantana, teatre La Gleva, Àtrium, El Maldà, Fènix i recentment s'hi ha incorporat el teatre Eòlia. Entre d'altres activitats que pensen fer ara que estan agrupats, hi ha una convocatòria de textos per incentivar la creativitat. A continuació parlem amb diferents artistes que treballen en creació col.lectiva. Què n'opinen la Mariona Naudín, l'Alícia Reyero, la Mònica Almirall, el Lluis Petit i el Gary Shochat? Ens apropem a la sala Beckett per parlar amb  la Denise Duncan, que està impartint un curs d'escriptura teatral.

 

TELÓ DE FONS és un programa dedicat a les arts escèniques. Això comprén dansa, teatre, música i circ i alhora tot allò que se surt de les classificacions més tradicionals, entenent l'art com a multidisciplinar i no encasellat en una disciplina concreta. Neix amb la vocació de ser un espai de reflexió sobre el món cultural i més concretament l'escènic, donant veu a tots aquells professionals que estan treballant per a exhibir les seves creacions a Catalunya. Donar veu a companyies consolidades o emergents, als circuits principals de Barcelona o arreu del territori català és un dels objectius principals de Teló de Fons. També posa especial atenció en els principals festivals que se celebren a diferents localitats catalanes, com Fira Tàrrega, Temporada Alta de Girona, Sismògraf, Trapezi, TNT de Terrassa o la Mostra d'Igualada. L'estructura del programa gira entorn d'un eix temàtic concret, al voltant del quals els diferents protagonistes reflexionen i, indirectament, ens mostren l'actualitat dels muntatges que estan representant.

Productora: La Xarxa i Canal Terrassa Vallès

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació