ASSAIG SOBRE LA LUCIDESA. Amb la Cia. La Danesa

Una faula plenament vigent que reflexiona sobre el desgast de les democràcies en el món actual

Foto Gran

Fa quatre anys, a la capital, una plaga de ceguesa va fer a orar el millor i el pitjor dels ciutadans i dels seus governants. Només una dona ho va veure tot. Ara, quatre anys després, els ciutadans són cridats a les urnes. I, de manera aparentment espontània, voten massivament en blanc. Aquest qüestionament implacable dels partits que gestionen la democràcia generarà un pols violent entre el poder i la ciutat. I la dona que ho va veure tot encara hi és. I continua veient-ho tot.
Assaig sobre la lucidesa és la segona part de la cèlebre Assaig sobre la ceguesa, l’obra amb la qual José Saramago va un pas més enllà en la seva mirada crítica als mecanismes del poder i posa en el punt de mira la corrupció del sistema democràtic.
L’obra se’ns fa absolutament vigent després de les revoltes ciutadanes esdevingudes al món en els darrers anys i posa de relleu el necessari debat entorn de l’anomenada “democràcia real”.

Autor de l’obra original: José Saramago
Autor de l’adaptació al català: Jumon Erra
Direcció: Roger Julià
Intèrprets: Marc Pujol, Elena Fortuny, Xavier Torra, Júlia Santacana i Xavier Casan

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació