Barbes de balena

Quatre actrius-ballarines rememoren la lluita de la primera dona llicenciada en Medicina

Foto Gran

Barbes de balena ens transporta a la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913), la primera dona llicenciada en Medicina a Catalunya i a l'estat espanyol. La seva va ser una carrera plena d'obstacles, que va anar superant, per poder exercir la professió de metgessa, aleshores vetada a les dones. La seva tesi doctoral és una defensa aferrissada de la necessitat de l'educació de les dones en el camí per aconseguir una societat millor.

A partir de la seva figura, també fem memòria de les nostres àvies i besàvies i reflexionem sobre les dones d'avui en dia. A l'època de la doctora Aleu les dones portaven cotilla. I nosaltres, hem aconseguit treure'ns-la? Quines cotilles ens constrenyen a les dones d'avui en dia? Quines són les cotilles visibles i invisibles que fa segles que portem?

 

 

Dramatúrgia: Anna Maria Ricart

Direcció: Mònica Bofill

Intèrprets: Ariadna Cabiró, Laura López, Núria Cuyàs i Anna Romaní

 

Atenció:

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació