Més propostes en temps de coronavirus / 8

Música i teatre en obert en temps de coronavirus / 8

Oferim una sèrie de recursos virtuals que ens poden ajudar a pair el confinament que tots plegats estem patint amb motiu de la pandèmia del coronavirus.
Desitgem que us siguin d'utilitat.

 

BREUS VÍDEOS DE LA HISTÒRIA DEL CINEMA MUSICAL NORD-AMERICÀ (sessions 30 a 36, 2017-2018)

En Lluís López i col·laborador de l'Associació i realitzador juntament amb Joana Raja de la serie de programes Història del cinema musical nord-americà dins de les NITS DE MÚSICA, ha elaborat petits vídeos de les sessions que s'han realitzat amb la voluntat que ens puguin ajudar a passar millor el confinament.

 

 

CELEBRACIÓ VIRTUAL DEL DIA INTERNACONAL DELS MUSEUS

(Fotografia DIBA)

Els museus locals se sumen a la celebració virtual del Dia Internacional dels Museus

La Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona es digitalitza per celebrar la diversitat i la inclusió, el tema central d’enguany, amb un seguit d’activitats virtuals programades entre el cap de setmana del 16 i 17 de maig i el dilluns 18
Els museus han preparat tours virtuals, tallers on-line, jocs i reptes sobre les seves col·leccions i patrimoni per participar des de casa.

Podeu consultar totes les activitats organitzades pels museus de la XML en el web El museu més gran de Catalunya en el següent enllaç.
 

RIPOLLET SE SUMA AL DIA DELS MUSEUSipollet se suma al Dia dels Museus amb un programa virtual per visualitzar la col·lecció local 

El Centre d'Interpretació de la Memòria Molí d'en Rata de Ripollet se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig des de 1977 i que aquest any té com a fil conductor 'Museus per a la Igualtat: diversitat i inclusió'.

 

ESTRADIVIRUS, CONTAGI FOLK CONTRA LA PANDÈMIA 

Ens quedaven tres setmanes del festival i una desena de concerts alguns dels quals podrem recuperar més endavant. I davant la situació ens hem inventat l’ESTRADIVIRUS, contagi folk contra la pandèmia. A la nostra web trobareu continguts i recursos per a omplir amb música folk les llargues hores de confinament. Estigueu alerta al butlletí i a les nostres comunicacions. Les novetats seran diàries.

Virus i verí tenen la mateixa etimologia: venus, que per als romans significava simultàniament desig sexual i les secrecions verinoses d’animals i plantes. I d’ací que la deessa Venus, amb les seves pòcimes, infectava de desig els mortals. La música tradicional italiana té un remei contra els efectes de les fiblades de la taràntula, la tarantel·la.

 

Les llistes de l'Estradivirus a Spotify

Des del CAT Centre Artesà Tradicionàrius han creat Les llistes de l'Estradivirus per animar-te aquest confinament amb la banda sonora del Tradicionàrius digital!

 

 

MUSEUS DE SABADELL

El caràcter virtual d'aquesta activitat fa que la informació que es mostra en aquest article pel que fa a les dates d'inici i fi no sigui rellevant, sinó que es tracta simplement d'un recurs tècnic del programa de l'Agenda Cultural, ja que l'activitat no té un límit temporal definit per l'organitzador.
En el mateix sentit, la informació de l'apartat "Espai", així com la geolocalització al mapa, és merament orientativa en relació a l'entitat que us ofereix aquesta activitat digital.

Museu d'Art de Sabadell

Museu d'Història de Sabadell

Casa Duran

Campanar de Sant Fèlix

Vapor Buxeda-Vell

 

 

FUNDACIÓ MIRÓ

Al web de la Fundació Joan Miró trobareu diferents continguts digitals. Entre d'altres:

 

VISITES VIRTUALS ALS MUSEUS VATICANS

Al web dels Musei Vaticani trobareu, entre d'altres recursos, la possibilitat de realitzar visites virtuals a les diferents sales i museus del Papa.

 

 

NOVA VISITA VIRTUAL AL TEATRE-MUSEU DALÍ

La Fundació Gala-Salvador Dalí us ofereix la possiblitat de realitzar una visita virtual al Teatre -Museu Dalí de Figueres amb tecnologia renovada.

A més, al web de la Fundació Gala-Salvador Dalí podeu gaudir de molts altres continguts digitals relacionats amb la figura i l'obra de Salvador Dalí, entre d'altres:

  • Catàleg raonat de pintures

  • Catàleg raonat d'esculktures

  • Monogràfic Salvador Dalí-Rafael

 

DOBLE GRADA
El Magazine de la Sala Versus Glòries

Us presentem el nostre primer Magazine “Doble Grada”, una revista que neix amb l’objectiu de compartir amb tots vosaltres continguts que puguin ser del vostre interès, relacionats amb els espectacles en cartellera o els que vindran properament, notícies del sector i algunes recomanacions que creiem us poden interessar.
"Doble Grada" perquè hem volgut fer homenatge a la nostra peculiaritat, la doble grada, la proximitat de les butaques i del públic amb els actors.
"Doble Grada" perquè ens motiva pensar que això passarà, que tot anirà bé i que aviat (cada dia és un dia menys) tornarem a sortir al carrer i podrem de nou fer les coses que tant trobem a faltar ara.
"Doble Grada" perquè el teatre i la cultura formen part de les nostres vides durant aquest confinament, alimentant-nos l'ànima, i esperem que així sigui després.
"Doble Grada" perquè us volem i us necessitem a prop. 
Esperem que la gaudiu!!


Versió online

Versió PDF

 

 

LES OBRES DE LA CALÒRICA A VIMEO

La companyia de teatre barcelonina ofereix la gran majoria de les seves representacions a Internet.

La Calòrica és una companyia teatral barcelonina fundada l’any 2010 per un grup de llicenciats de l’Institut del Teatre de Barcelona. Des d’aleshores han acumulat una desena d’espectacles de producció pròpia, alguns dels quals podeu recuperar al seu canal de Vimeo. L’Editto bulgaro (2012) és el seu segon treball i narra un escàndol periodístic de la Itàlia berlusconiana en una barreja de format entre el teatre document i el late show nord-americà. Entre els seus treballs inicials també hi trobareu La nau dels bojos (2013), BLUF (2014) i Sobre el fenomen de les feines de merda (2015), obres marcades per la comèdia i la coralitat de personatges.
També podreu veure les dues produccions més recents: El profeta, que es va estrenar al Tantarantana l’any 2016, és una obra que explica tres històries que fan referència a la crisi del pensament científic per culpa de les noves creences espirituals, i Fairfly, del 2017, parla sobre l’auge de l’emprenedoria dins el món contemporani amb la bombolla de les start-ups.
Les obres de La Calòrica reflecteixen les seves dues vessants d’investigació: la vigència de les formes clàssiques en l’estètica contemporània i el tractament de temes seriosos en clau d’humor.

 

L'OFERTA AUDIOVISUAL DE LA CONFEDERACIÓ SARDANISTA DE CATALUNYA

CONSTA DE TUTORIALS, CONCERTS, ENTREVISTES, REPORTATGES, CONCERTS, ENTREVISTES, REPORTATGES, BALLADES I RECURSOS EDUCATIUS

La Confederació Sardanista de Catalunya ha renovat, ampliat i millorat la seva videoteca del portal sardanista per unificar sota un sol web tot el patrimoni audiovisual de què disposa, i ha afegit nous continguts per posar el seu granet de sorra en l’oferta d'entreteniment en el marc de les limitacions del confinament per la Covid-19.
Així, només cal que entreu al Portal Sardanista i aneu a la secció Multimèdia. Hi trobareu ni més ni menys que 200 vídeos, és a dir, el doble del contingut que hi havia fins ara. Des de concerts complets fins a tutorials per aprendre a ballar, reportatges, entrevistes, recursos educatius o sardanes i música de cobla en formats diversos. A més a més, d'entre els nous continguts s'hi ha incorporat fins a quinze vídeos nous que han creat les cobles expressament durant aquests dies de coronavirus per entretenir la població. Per facilitar la cerca de continguts s'ha creat onze categories diferents. I també es pot buscar per etiquetes temàtiques o bé a través d'un cercador textual.
A més, i pensant en el públic potencial, s'ha redissenyat la navegació perquè sigui més ràpida i fàcil, amb fotos més grans i textos més llegibles. La visualització del vídeo també té un format més gran per veure'l millor i es carrega més ràpid. També l'experiència de l'usuari s'ha perfeccionat mentre s'emet un contingut amb un nou menú a la dreta que permet canviar de vídeo més fàcilment. Hi trobareu prop de cinquanta hores de continguts molt diferents d'interès tant per al sardanista habitual com als neòfits, centralitzades en un únic web.

 

OCIODIGITAL 

És un portal creat pels periodistes Carlos Mesa i Marta Hernández que reuneix tota mena de propostes en línia gratuïtes per a totes les edats i tots els gustos. Teatre, curtmetratges, visites virtuals, jocs digitals, cursos online, audiollibres, conferències en línia... tot hi té cabuda i està disponible, organitzat per categories i actualitzat diàriament, perquè cada dia es puguin trobar novetats.

 

L’origen d’Ocio Digital
La idea d'Ociodigital.net neix del confinament a què el món s'ha vist obligat aquest 2020. La gran quantitat de propostes virtuals que han inundat les nostres vides amb l'objectiu de fer més amè el confinament ha deixat clar que l'oci digital i les propostes virtuals han arribat per quedar-s’hi.
Sembla clar que, tot i que, per descomptat, tornarem a sortir al carrer, tornarem a anar al teatre, al cinema, als Museus, a cursos i conferències, i a gaudir d'activitats amb amics, les propostes digitals estaran, a partir d’ara, més presents a les nostres vides.

Totes les propostes a: www.ociodigital.net

 

© 2020 Associació d'Espectadors de Teatre del Mercat Vell

Facebook    

Baixa del servei de titulars
Heu rebut aquest correu electrònic perquè esteu donats d'alta al servei de titulars de Associació d'Espectadors de Teatre del Mercat Vell. En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades aquí.