Oferim una sèrie de recursos virtuals que ens poden ajudar a pair el confinament que tots plegats estem patint amb motiu de la pandèmia del coronavirus. Desitgem que us siguin d'utilitat.
Un món de música i cultura popular per descobrir en l’entorn més proper de la nostra vida quotidiana
Al mes de març vam estrenar amb molta il·lusió L’Aran i els instruments festius amb les escoles: Escola L’Univers, Escola La Sedeta, Escola Teixidores de Gràcia i Escola Rius i Taulet, moltes gràcies per la vostra confiança! Però no vam poder avançar perquè la pandèmia ens va tancar a casa a tots nosaltres. Ara, el projecte es reprèn i comencem a planificar, organitzar i reservar sessions pel curs 2020-2021. ESCOLES AL CAT posa el focus en la música i la cultura popular i presenta un cicle d’espectacles creats per a un públic d’educació infantil i primària. Amb aquest cicle volem acompanyar les escoles en la formació en música tradicional al llarg de tot el recorregut acadèmic de l’alumnat, aportant continuïtat i oferint cursos específics per a cada nivell. Necessitem els riures i els balls dels nens i les nenes per fer front a aquesta situació amb coratge i confiança.
Deu companyies que no han pogut estrenar els seus espectacles han preparat quatre capítols d'una sèrie que s'emetrà per YouTube.
Reinventar-se o morir. Una de les coses que ha quedat clara d'aquest temps de confinament és la immensa creativitat de moltes persones i la rapidesa amb què han posat en pràctica les seves idees i projectes, com també la importància de les noves tecnologies i, especialment, d'Internet. Un nou exemple el tenim amb l'estrena que es farà dilluns que ve a YouTube de la sèrie de 4 capítols titulada Dilluns de merda. En són autores 10 companyies teatrals relacionades amb El Maldà que no han pogut portar a l'escenari els seus darrers espectacles a causa de la pandèmia. Les companyies són: Els Pirates Teatre, The Feliuettes, Barbes de balena, El silenci dels telers, Una habitació buida, Epidèmia Teatre, Trilogia de l'amor, La ruta 40, Alhayat o la suma dels dies i Una galaxia de luciérnagas. Per al Maldà, aquesta programació, que s'emetrà en obert els dilluns a les 19 h, serà "una alternativa per seguir gaudint del teatre mentre les sales romanguin tancades", així com una manera de "mantenir viva la relació entre companyies i espectadors".
Els capítols estan formats per peces teatrals fetes a partir de diferents fragments d'espectacles i altre material addicional. Les emissions inclouran un sistema de donatius en línia, que anirà destinat, segons informa El Maldà, a "col·laborar en l'elaboració del material i contribuir a la supervivència de les companyies que hi participen".
L’espectacle de dansa, que es va estrenar el juliol del 2015, es pot veure ara al canal de YouTube de la companyia.
L’espectacle ‘We Women’, de la companyia de dansa Sol Picó, és un projecte col·laboratiu sobre la dona contemporània. Diferents artistes i coreògrafes, amb perspectives diferents que atorga la seva diversitat cultural, tenen com a objectiu el diàleg al voltant del paper de la dona a la societat actual i reflexionar sobre qüestions com la falta de llegat i l’oblit històric de la col·laboració de la dona en el món artístic. La diversitat de l’espectacle no només es reflecteix en el missatge, sinó també en el conjunt heterogeni de tècniques de ball que el formen i del grup de dones que han trencat amb els esquemes de les seves cultures i societats i que tenen molt a dir sobre el seu paper al món. La companyia de dansa Sol Picó es va crear el 1994. La seva característica principal és l’amalgama de gèneres que treballa i la seva tècnica es pot descriure com a forta, precisa i dinàmica. La companyia va estrenar ‘We Women’ dins del Festival Grec de Barcelona l’any 2015, al Mercat de les Flors, sota la direcció de la mateixa Sol Picó i amb la dramatúrgia de Roberto Fratini. L’espectacle ‘We Women’ té una durada de 60 minuts i ara en podeu gaudir en línia des del canal de YouTube de la companyia.
Data fi: Dijous, 31 desembre 2020 Informació Gratuït
La pàgina web interactiva conté informació sobre les etapes constructives de l'edifici i també us podeu descarregar un joc didàctic.
El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes ofereix, des del mes de novembre passat, la possibilitat de conèixer molts detalls de la història i de les etapes constructives de l'edifici a través d'un web interactiu. Porta per nom Rere els murs, set-cents anys d'una història en femení, i és fruit d'un projecte de recerca ampli i ambiciós que, segons els seus impulsors, "permet apropar-se al monestir des dels seus orígens fins al present com mai no ho havíem pogut fer fins ara". A través de la tecnologia 3D, els usuaris entren virtualment en algunes estances del monestir medieval tal com eren a principis del segle XV, i el web reflecteix i explica aspectes de la història i l'arquitectura del monument, però també de la vida quotidiana d'aquells temps. El web es divideix en tres apartats. El primer és la presentació del documental interactiu. El segon, titulat Evolució, és pròpiament la visita virtual en tres dimensions, un passeig que ens porta per l'esglèsia, la sala de l'Àngel, el cos meridional i la sala capitular, i els límits del cenobi. Hi trobem moltes galeries d'imatges i documents adjunts per ampliar la informació. Finalment, el tercer apartat, anomenat Acció, és un serious game o joc formatiu descarregable, i porta a activitats com ara experimentar amb la tècnica de pintura al fresc de la capella de Sant Miquel, preparar un plat medieval o guarir una germana malalta de la infermeria amb remeis preparats amb plantes del jardí medicinal. Conegueu el web fent clic aquí.
Podeu tornar a veure algunes de les pel·lícules que s’han projectat durant els nou anys de vida del festival de cinema a la fresca.
Nou edicions del Cinema Lliure a la Platja donen per acumular molts títols. El proper 30 de juliol començarà la 9a edició del Festival de Cinema Lliure, però l’organització ha volgut contribuir a l’onada d’iniciatives que ajuden a apaivagar l’estat de confinament que estem vivint. En col·laboració amb FilmIn, us porten a casa algunes de les millors pel·lícules que han passat durant aquests nou anys pel festival perquè tingueu una nova oportunitat de recuperar-les. Gairebé una cinquantena de títols de diferents gèneres que podeu llogar directament a la pàgina.
Com tothom, tant els cors de l’Orfeó Català com els del Palau de la Música Catalana van haver de deixar de cantar el 13 de març passat a conseqüència de l’emergència sanitària a la qual segueix sotmès el país. Malgrat que fa setmanes que no poden assajar, els integrants de l’Orfeó Català no es poden estar de fer música i han decidit fer una trobada virtual al Palau de la Música Catalana, talment com si haguessin tornat a l’activitat. A través d’un muntatge de vídeo, tots els cantaires es troben en un escenari virtual per oferir-vos dues peces, perquè la música us segueixi acompanyant aquests dies de confinament. Dirigits per Pablo Larraz i amb Pau Casan al piano, l’Orfeó Català us presenta dos vídeos que trobareu al seu canal de YouTube.() Són les cançons de Margarideta, del Retaule de cançons catalanes, que va arranjar Albert Guinovart per a l’Orfeó, i O vos omnes, de Pau Casals, una obra que ja han representat diferents generacions de l’Orfeó Català i que ara volen dedicar a totes les persones que han patit la COVID-19 o que han perdut algun ésser estimat per culpa d’aquesta malaltia. Els cantaires de l’Orfeó esperen que la música us ajudi a passar millor els dies i desitgen tornar als escenaris ben aviat.
Baixa del servei de titulars
Heu rebut aquest correu electrònic perquè esteu donats d'alta al servei de titulars de Associació d'Espectadors de Teatre del Mercat Vell. En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades aquí.